Ce trebuie să pregătești pentru expedierea internațională a unui plic

Ai de trimis documente în străinătate? Pentru a te asigura că acestea ajung în siguranţă, este nevoie să respecţi anumite reguli. Însă fii fără griji – procesul este mai simplu decât pare. Descoperă din articolul nostru care sunt principalele aspecte de care este nevoie să ţii cont pentru a expedia cu succes un plic pe meleagurile altei ţări.

Expediere plic internațional: care sunt pașii și ce presupune

Fiecare companie de curierat are un set de reguli şi indicaţii pentru trimiterea unui plic cu documente la nivel internaţional. Iată mai jos care sunt câţiva paşi comuni pe care îi poţi face pentru a te asigura că plicul respectiv ajunge în siguranţă la destinaţie. 

1. Pregătirea plicului

Începe prin a alege un plic potrivit pentru conținutul pe care intenționezi să-l trimiți. Asigură-te că plicul este suficient de rezistent pentru a proteja documentele sau obiectele în timpul transportului internațional. Pune cu grijă conținutul în plic și sigilează-l bine pentru a evita deteriorările sau pierderile pe parcurs.

2. Scrierea adresei

Pe partea din față a plicului, scrie clar și complet adresa destinatarului, plasând-o în centrul plicului. Include numele complet al destinatarului, adresa stradală, orașul, codul poștal și țara, scrisă cu majuscule. În colțul din stânga sus, scrie-ți adresa completă, incluzând numele tău, adresa stradală, orașul, codul poștal și țara, pentru a asigura returnarea plicului în cazul în care nu poate fi livrat. 

3. Aplicarea timbrelor poștale sau a AWB-ului

Pentru a afla cât costă expedierea internațională, vizitează oficiul poștal sau verifică tarifele online. Costul variază în funcție de greutatea și dimensiunile plicului, precum și de destinația acestuia. După ce ai determinat costul, achiziționează timbrele necesare și aplică-le pe plic în colțul din dreapta sus.

Dacă lucrezi cu o companie de curierat, va fi nevoie să printezi şi să lipeşti pe plic un AWB. Află mai multe despre ce este şi cum se utilizează acesta. 

4. Alegerea metodei de expediere

Decide ce metodă de expediere este cea mai potrivită pentru nevoile tale. Dacă nu te grăbești și vrei să economisești bani, poți alege serviciul poștal standard, care este de obicei mai ieftin dar mai lent. Dacă ai nevoie ca plicul să ajungă rapid, optează pentru un serviciu de curierat rapid, cum ar fi Curiera sau alte servicii similare, care oferă livrare mai rapidă și opțiuni de urmărire.

5. Depunerea plicului la oficiul poștal

După ce ai pregătit plicul cu toate detaliile și timbrele necesare, mergi la cel mai apropiat oficiu poștal. Predă plicul funcționarului poștal sau curierului, care îl va verifica și, dacă ai ales un serviciu de curierat rapid, îți va oferi un număr de urmărire pentru a putea monitoriza expedierea.

6. Urmărirea expediției (dacă este disponibilă)

Dacă ai primit un număr de urmărire, poți verifica statusul expediției online. Introdu numărul pe site-ul serviciului de curierat sau al poștei și vei putea vedea locația curentă a plicului și estimarea timpului de livrare. Urmărirea expediției îți oferă liniștea că plicul tău este pe drumul cel bun și te informează despre orice întârzieri sau probleme.

7. Confirmarea livrării

Unele servicii de curierat oferă confirmarea livrării printr-o semnătură a destinatarului. După ce plicul a fost livrat, vei primi o notificare sau poți verifica online pentru a vedea dacă plicul a ajuns la destinatar. Această confirmare îți oferă certitudinea că plicul a fost primit în siguranță și că expedierea a fost finalizată cu succes.

Simplu, nu-i aşa? Tot ce îţi rămâne de făcut este să alegi cea mai bună opţiune de curier pentru tine.

Ce trebuie să scrii pe un plic pentru a-l trimite internațional

Dacă vrei să trimiţi un plic internaţional, este important să ştii şi care sunt informaţiile pe care este nevoie să le scrii pe plic, pentru a fi livrat în siguranţă şi suficient de rapid. 

Iată mai jos câteva informaţii esenţiale care este nevoie să fie trecute pe fiecare plic:

Adresa destinatarului:

  • Numele complet al destinatarului.
  • Adresa stradală (inclusiv numărul clădirii/apartamentului, dacă este cazul).
  • Orașul.
  • Codul poștal.
  • Țara destinatarului (scrisă cu majuscule).

Adresa expeditorului (în colțul din stânga sus):

  • Numele complet al expeditorului.
  • Adresa stradală.
  • Orașul.
  • Codul poștal.
  • Țara expeditorului (scrisă cu majuscule).

AWB: documentul de urmărire şi identificare a coletelor şi plicurilor din serviciile de curierat. 

Cum să alegi cel mai potrivit furnizor pentru coletele internaționale

Alegerea celui mai bun furnizor de servicii de livrare internațională implică evaluarea mai multor factori pentru a te asigura că pachetul tău ajunge la destinație în siguranță, la timp și la un cost rezonabil. Iată cum poți face această alegere:

1. Evaluează nevoile specifice

În primul rând, analizează nevoile specifice ale expediției tale. Gândește-te la natura și valoarea pachetului, urgența livrării, destinația și bugetul tău. Aceste aspecte te vor ajuta să determini ce tip de serviciu de livrare este cel mai potrivit pentru tine.

2. Cercetează furnizorii

Realizează o cercetare detaliată a furnizorilor de servicii de livrare internațională disponibili pe piață. Caută informații despre reputația lor, gama de servicii oferite, prețuri și recenzii ale clienților. Dacă vrei să descoperi care sunt serviciile oferite de Curiera, citeşte mai multe detalii pe website-ul nostru. 

3. Compararea timpilor de livrare

Un factor important în alegerea unui furnizor este timpul de livrare. Verifică timpul estimat de livrare oferit de fiecare furnizor pentru destinația ta specifică. Unii furnizori oferă servicii de livrare expres care pot livra pachete în câteva zile, în timp ce alții pot dura mai mult.

4. Verificarea costurilor

Costul expediției este un alt factor crucial. Solicită oferte de preț de la mai mulți furnizori și compară-le. Asigură-te că iei în considerare toate taxele suplimentare, cum ar fi taxele vamale, asigurarea și orice alte costuri adiționale care pot apărea.

5. Evaluarea serviciului pentru clienți

Serviciul pentru clienți este esențial în caz de probleme sau întrebări. Verifică disponibilitatea și calitatea serviciului pentru clienți oferit de fiecare furnizor. Poți face acest lucru citind recenzii și evaluări online sau contactând direct furnizorii pentru a testa promptitudinea și amabilitatea răspunsurilor lor.

6. Analizarea opțiunilor de urmărire și securitate

Capacitatea de a urmări expediția în timp real este un serviciu important oferit de majoritatea furnizorilor de top. Verifică dacă furnizorii oferă urmărire detaliată și actualizări în timp real. În plus, asigură-te că furnizorul oferă suficiente măsuri de securitate pentru a proteja pachetul în timpul transportului.

7. Citirea termenilor și condițiilor

Înainte de a face o alegere finală, citește cu atenție termenii și condițiile fiecărui furnizor. Verifică politicile privind rambursările, despăgubirile în caz de pierdere sau deteriorare a pachetului și orice alte clauze importante care te pot afecta.

8. Solicitarea recomandărilor

Dacă ai cunoscuți sau colegi care au folosit recent servicii de livrare internațională, solicită-le recomandări. Experiențele lor personale pot oferi informații valoroase și te pot ajuta să iei o decizie informată.

Prin urmarea acestor pași, vei putea alege cel mai bun furnizor de servicii de livrare internațională care să corespundă nevoilor și așteptărilor tale, asigurându-te că pachetul tău ajunge la destinație în condiții optime.

Livrează plicuri la nivel internaţional prin Curiera

Pentru că ştim că promptitudinea este un atu important atunci când vine vorba de servicii de curierat, la Curiera oferim servicii de curierat fiabile. Suntem prompţi, prietenoşi şi soluţionăm toate solicitările în cel mai scurt timp. Livrăm la nivel internaţional, prin partenerii noştri, iar la nivelul municipiului Bucureşti şi al judeţului Ilfov livrăm 100% electric, din dragoste şi pasiune pentru mediul înconjurător. 

Image by yanalya on Freepik

Leave a Comment