Cum pregăteşti coletele de Crăciun: recomandări pentru magazinele online

În pregătirea sărbătorilor de iarnă, majoritatea oamenilor se pregătesc cu cadouri, iar cumpărăturile online sunt în creştere. Dacă ai un magazin online, cu siguranţă că acest lucru îţi este familiar şi ţi-ai pregătit stocurile şi coletele. În gestionarea comenzilor pentru magazinul tău, probabil ai şi solicitări pentru ambalarea cadourilor de Crăciun, pe lângă grija pe care este nevoie să o ai pentru pregătirea de colete de Crăciun. 

Descoperă în articolul de mai jos cum să pregăteşti colete de Crăciun, dacă ai un magazin online, de la ambalaj până la expediere.

Cadou ambalat cu hartie maro si decoratiuni de Craciun

Ambalarea cadourilor de Crăciun

Cunoşti senzaţia anticipării pe care ţi-o dă deschiderea unui cadou? Atunci cu siguranţă ştii că şi clienţii tăi, care vor să-i bucure pe cei dragi, vor aprecia acest serviciu din partea ta. Dacă oferi serviciul de împachetare de cadouri pentru clienţii tăi, probabil vrei să te ocupi cât mai bine şi cât mai repede de ambalarea cadourilor, creând o experienţă frumoasă atât pentru clienţii tăi, cât şi pentru cel care primeşte cadoul şi îl desface. Iată mai jos câteva lucruri de care să ţii cont atunci când ambalezi cadourile de Crăciun.

Foloseşte culori festive şi printuri tematice

Un lucru foarte important atunci când un client vrea un produs ambalat ca şi cadou este aspectul acestuia. Crăciunul este recunoscut drept o sărbătoare cu multă veselie, culoare şi sclipire. De aceea, utilizează culorile tematice roşu, verde, auriu, argintiu sau fă combinaţii interesante. Poţi combina nuanţe tari şi aprinse cu unele mai pastelate sau deschise, pentru un plus de efect. Nu uita de imprimeurile tematice de Crăciun, cu diverse simboluri (reni, spiriduşi, vâsc etc.).

Adaugă ornamente de Crăciun pe colete

Pentru a completa frumos cadoul de Crăciun, vino cu panglici colorate şi de efect, adaugă un mic ornament simbolic la pachet sau lipeşte etichete personalizate. Ornamentele de sezon precum fulgi de nea, fundiţe roşii sau forme de reni, spiriduşi, brăduţi din carton colorat sau eco-friendly pot fi de efect. 

Ambalează corect şi curat

Pe lângă alegerea unor ambalaje potrivite, un alt aspect important este manopera. Cu cât lipiciul este mai discret, cu atât cadoul are un aspect mai prietenos şi estetic. Dacă nu te pricepi foarte bine la ambalare, încearcă să înveţi, mai ales că în zilele noastre găseşti multe materiale utile online, chiar în format video

Oferă opţiuni de personalizare

Un alt aspect apreciat de clienţii care vor să cumpere online un cadou deja ambalat, pentru cei dragi, este să îl personalizeze cu un mesaj sau o felicitare specială. Dacă oferi şi acest serviciu, aduci un plus de valoare afacerii tale, mai ales pentru perioadele festive precum Crăciunul sau aniversările.

Foloseşte ambalaje eco-friendly pentru colete de Crăciun

O altă metodă apreciată de clienţi, mai ales în zilele noastre, este utilizarea de ambalaje eco-friendly, recliclabile sau din materiale deja reciclate. Mergi pe opţiuni de acest gen şi vei dobândi un plus de valoare şi de încredere, mai ales pentru noile generaţii care vor să aibă impact pozitiv pentru mediul înconjurător.

Cutii de cadouri ambalate cu galben

7 sfaturi pentru pregătirea coletelor de Crăciun

Ai un magazin online sau faci livrări şi vrei să te pregăteşti de Crăciun? Un aspect important de care ai nevoie să ţii cont în sezonul sărbătorilor este pregătirea coletelor de Crăciun. Iată câteva sfaturi de care este important să ţii cont:

 • Planifică în avans: Asigură-te că ai suficient stoc de ambalaje și materiale pentru a face față vârfului de comenzi de Crăciun. Planificarea în avans te va ajuta să eviți întârzierile și să gestionezi volumul crescut de expedieri.
 • Asigură protecţia adecvată: Împachetează cu grijă produsele fragile și asigură-te că sunt protejate corespunzător. Folosește materiale de umplutură precum bule de aer sau hârtie ondulată pentru a minimiza riscul de avarii în timpul transportului.
 • Etichetează clar produsele: Folosește etichete clare și precise pentru fiecare colet. Include informații esențiale precum adresa de livrare, numărul de urmărire și detalii despre conținut.
 • Oferă informaţii despre asigurarea coletelor: Informează clienții despre opțiunile de asigurare a coletelor în cazul în care doresc să-și protejeze achizițiile în timpul transportului.
 • Include factura şi un mesaj de mulţumire: Adaugă o copie a facturii în colet și include un mic mesaj de mulțumire pentru a arăta recunoștința față de client.
 • Oferă opţiuni de ambalare eco-friendly: Încurajează practici ecologice în ambalare. Optează pentru materiale reciclabile și oferă opțiuni de reciclare pentru ambalaje.
 • Monitorizează expedierile: Urează-le clienților un Crăciun fericit și oferă posibilitatea de a urmări starea expedierii coletelor. O transparență în privința livrării poate îmbunătăți experiența clienților.
 • Alege curierul potrivit: Un aspect important este să alegi furnizorul potrivit de servicii de curierat. Alege un partener de încredere, care îţi oferă servicii de calitate. Noi, la Curiera, livrăm 100% electric în Bucureşti şi Ilfov şi oferim servicii de livrare de calitate şi la nivel naţional şi internaţional. 

Indiferent cum alegi să te ocupi de ambalarea coletelor pentru clienţii tăi de Crăciun, ia în considerare că eşti “complicele lui Moş Crăciun”. Practic, tu eşti cel care ajută la aducerea de bucurii copiilor şi celor dragi, atât prin produsele pe care le comercializezi, cât şi prin modul în care le ambalezi. 

Condiţii pentru împachetarea coletelor

Un alt aspect important de care trebuie să ţii cont este drumul pe care coletele îl parcurg. Indiferent de furnizorul de servicii de curierat pe care îl alegi, este important să ai grijă ca aspectele elementare ale ambalării coletelor să fie îndeplinite. Uite câteva reguli de care să ţii cont:

 • Alege dimensiunea și tipul ambalajului potrivit conținutului și naturii expedierii.
 • Exteriorul ambalajului trebuie să fie suficient de solid și rezistent pentru a nu fi afectat de greutatea conținutului. Cu cât conținutul expedierii este mai greu, cu atât este mai important ca ambalajul exterior să fie cât mai solid și stabil.
 • Asigură-te că toate obiectele sunt ambalate complet și niciun conținut al coletului nu iese din ambalaj.
 • Utilizează la ambalare suficient material protector (folie cu bule, pernă cu bule, polistiren, folie de spumă, spumă tare, hârtie, protecții pentru colțuri și margini etc), în funcție de natura obiectelor expediate, astfel încât să poți preveni deplasarea conținutului în colet pe durata transportului și deteriorarea acestuia.
 • Aranjează bunurile fragile în colet, asigurându-te că obiectele fragile conținute sunt protejate suficient și individual și nu intră în contact direct unul cu celălalt.
 • Aranjează bunurile uniform în cutie, țînând cont de formă, dimensiunea și greutatea fiecăruia, astfel încât centrul de greutate al coletului să fie în mijloc pe cât posibil.
 • În cazul expedierii de substanțe lichide, asigură-te că ambalajele sunt etanșe și rezistente la scurgeri, capacele și dopurile sunt fixate, iar recipientele sunt protejate corespunzător și la nivel individual, pentru a evita contaminarea sau deteriorarea altor bunuri.
 • Dacă utilizezi benzi de ambalate sau curele, asigură-te că acestea sunt strânse și fixate corespunzător, sunt suficient de solide și nu afectează ambalajul exterior sau alte colete.
 • Etichetarea expedierilor cu eticheta “Fragil” nu înlocuiește ambalarea corespunzătoare a acestora.
 • Sigilarea cutiilor este esențială, iar pentru asta va trebui să foloseşti suficientă bandă adezivă pentru toate laturile coletului unde este necesar.
 • Asigură-te că ai trecut pe colet adresa corectă și completă precum și un număr de telefon de contact al destinatarului.
 • Eticheta trebuie lipită pe cea mai mare latură a coletului, astfel încât să fie ușor vizibilă, iar, dacă există, etichetele vechi vor fi înlăturate.
 • Asigură-te că produsele expediate de tine nu se încadrează în categoria de bunuri interzise sau restricționate la transport.

Pentru a fi şi mai bine informat, citeşte restul aspectelor care ţin de ambalarea şi pregătirea coletelor pentru livrare, pe website-ul nostru. 

Cauţi un partener de încredere în livrarea coletelor?

Apelează la Curiera, serviciul de curierat prietenos care livrează colete naţional şi internaţional. În plus, noi livrăm aer curat, cu flota noastră 100% electrică pentru Bucureşti şi Ilfov. 

Image by Kamran Aydinov on Freepik

Leave a Comment