De ce să investești în curieratul electric

Investește acum în curieratul electric și devino parte dintr-o schimbare eco-friendly în industria livrărilor. Curieratul electric, reprezentat de utilizarea vehiculelor electrice pentru livrarea coletelor și pachetelor, este nu doar o opțiune modernă, ci și una sustenabilă pentru mediu. 

Avantajele curieratului electric nu sunt doar pentru mediu, ci și pentru clienți. Dacă reprezinți o companie care livrează des, folosirea unei firme de curierat electric îți poate oferi un avantaj competitiv, creând o imagine pozitivă pentru brandul tău și oferind servicii mai curate și mai rapide. 

Dacă și tu crezi în viitorul curieratului electric și în sustenabilitatea sa, acum este momentul să investești. Până pe 31 martie 2024, poți deveni acționar al Curiera, una dintre companiile de top în curieratul electric din România, investind minim 1.000 de euro prin platforma SeedBlink. Află mai jos mai multe despre avantajele curieratului electric și despre posibilitatea de a deveni acționar Curiera.

Curieratul electric: o opțiune eco-friendly de livrare

Curieratul electric se referă la utilizarea vehiculelor electrice pentru livrarea coletelor și pachetelor în locul vehiculelor cu motor pe combustie internă. Acest concept are în vedere reducerea emisiilor de carbon și a poluării, având în vedere că vehiculele electrice nu produc emisii la nivel local și sunt mai eficiente energetic decât cele cu motoare tradiționale.

Curieratul electric reprezintă o opțiune eco-friendly pentru livrări datorită beneficiilor semnificative pentru mediu. Vehiculele electrice nu produc emisii de gaze cu efect de seră sau alte substanțe poluante la nivel local, contribuind astfel la reducerea poluării aerului și a încălzirii globale. Această caracteristică este esențială în eforturile de combatere a schimbărilor climatice și de protejare a sănătății populației, în special în mediile urbane dense unde livrările sunt frecvente. De asemenea, utilizarea vehiculelor electrice reduce dependența de combustibilii fosili, contribuind la conservarea resurselor și la promovarea unui sistem de transport mai sustenabil pe termen lung.

În plus, curieratul electric este o opțiune eco-friendly și din perspectiva eficienței energetice. Vehiculele electrice sunt mai eficiente energetic decât cele cu motoare cu combustie internă, transformând o proporție mai mare din energia electrică în mișcare. Acest lucru se traduce într-o utilizare mai eficientă a resurselor și într-o reducere a consumului de energie pe durata livrărilor. 

În același timp, utilizarea vehiculelor electrice poate reduce și impactul zgomotului în mediul urban, oferind astfel un mediu mai plăcut și mai liniștit pentru comunități. Toate aceste aspecte fac din curieratul electric o opțiune eco-friendly și sustenabilă pentru livrări, având un impact pozitiv atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra eficienței și calității serviciilor de livrare.

Avantajele curieratului electric

Există mai multe avantaje pentru clienții care folosesc o firmă de curierat care livrează electric. O parte dintre acestea sunt evidențiate mai jos:

Sustenabilitate

Mulți clienți sunt tot mai preocupați de impactul lor asupra mediului și doresc să susțină afacerile care adoptă practici sustenabile. Folosirea unei firme de curierat electric îți oferă această opțiune, dacă ai o companie care are nevoie să livreze colete des și vrei să fii prietenos cu mediul înconjurător.

Imagine pozitivă

Clișeele spun că prima impresie contează, iar afacerile care folosesc curierat electric sunt adesea percepute ca fiind mai moderne, responsabile și preocupate de mediu. Această asociere pozitivă poate influența percepția clienților despre propria companie.

Servicii mai curate și silențioase

Livrările efectuate cu vehicule electrice sunt mai puțin zgomotoase și nu produc emisii poluante locale. Acest lucru poate duce la o experiență de livrare mai plăcută pentru clienți, mai ales pentru cei care locuiesc în zone dens populate.

Reducerea riscului de întârzieri legate de poluare sau trafic

Traficul aglomerat și reglementările privind poluarea pot cauza întârzieri pentru livrările tradiționale. Utilizarea unui serviciu de curierat electric poate reduce acest risc, deoarece vehiculele electrice sunt mai puțin afectate de astfel de probleme.

Contribuție la mediu mai curat

Prin utilizarea unui serviciu de curierat electric, clienții pot contribui indirect la reducerea emisiilor de carbon și la protejarea mediului înconjurător. Aceasta poate fi o motivație puternică pentru cei care își doresc să își reducă amprenta de carbon.

Potențialul de colaborare pe termen lung

Clienții care aleg să lucreze cu o firmă de curierat electric pot dezvolta relații de colaborare pe termen lung, bazate pe valori comune legate de sustenabilitate și responsabilitate socială corporativă.

Este un serviciu ESG compliant

Mai ales dacă vrei să îndeplinești standardele ESG, este important să lucrezi cu furnizori care te ajută să te aliniezi la acestea. ESG (Mediu, Social, Guvernanță) este un cadru de lucru folosit pentru a evalua și măsura impactul unei companii sau organizații asupra mediului înconjurător, a societății și a practicilor de guvernanță. Dacă vrei să afli mai multe despre standardele ESG, citește articolul de pe blogul nostru despre reglementările de care să ții cont în 2024.

În concluzie, clienții care folosesc o firmă de curierat electric beneficiază de o serie de avantaje, începând de la o imagine pozitivă și experiență de livrare îmbunătățită, până la contribuția la protejarea mediului și posibilitatea de a accesa anumite zone sau servicii care sunt disponibile doar pentru vehiculele cu emisii reduse.

Investește acum în curieratul electric: devino acționar Curiera

Dacă și tu crezi în puterea curieratului electric de a revoluționa piața de curierat prin livrări sustenabile și prietenoase cu mediul înconjurător, te poți alătura misiunii Curiera ca și investitor. Până pe 31 martie 2024, poți deveni acționar Curiera, investind minim 1.000 de euro în afacere, prin platforma SeedBlink. 

Dacă vrei să afli mai multe despre abordarea Curiera pentru logistica eco-friendly, scalarea operațiunilor, sustenabilitate financiară și planuri de viitor în industria curieratului, citește acest interviu luat de SeedBlink Silviei Duță, fondatoare și manager general Curiera.

Curieratul electric este o industrie în creștere, iar utilizarea mașinilor electrice în diferite arii de activitate devine ceva obișnuit, mai ales o dată cu promovarea sustenabilității, pentru un mediu înconjurător verde și curat. Alătură-te și tu!

Leave a Comment