Cum să ambalezi coletele pe perioada verii

A venit sezonul cald, iar o dată cu creșterea temperaturilor te îngrijorezi că nu poți trimite colete cu bunuri care nu rezistă la căldură? Pentru că temperaturile ridicate și umiditatea pot pune în pericol integritatea bunurilor transportate, ambalarea corectă este esențială pentru a te asigura că produsele tale ajung la destinație în stare perfectă. Acest ghid îți va oferi toate informațiile necesare pentru a ambala coletele în siguranță pe timp de vară.

Cum să alegi materialele de ambalare

Un pas important atunci când trimiți colete pe perioada verii este să alegi cele mai potrivite materiale pentru ambalarea produselor tale. Iată mai jos câteva aspecte de care este important să ții cont: 

 • Cutii: Optează pentru cutii de carton rezistente, din carton dublu sau triplu, care pot suporta greutatea conținutului și pot oferi protecție împotriva loviturilor. Alege o cutie de dimensiuni potrivite pentru a evita mișcarea excesivă a articolelor în interior.
 • Materiale de umplutură: Utilizează materiale de umplutură libere, cum ar fi hârtie mototolită, fulgi de polistiren sau rumeguș, pentru a umple spațiile goale din cutie și a preveni deteriorarea articolelor. Poți folosi și folie cu bule de aer pentru obiectele fragile.
 • Etichetare: Etichetează coletul clar cu adresa expeditorului și a destinatarului, incluzând codul poștal și numărul de telefon. Asigură-te că etichetele sunt lipite bine și nu pot fi deteriorate de umiditate sau de frecare.

Iată câteva aspecte de care este important să ții cont pentru ambalarea materialelor pe perioada verii:

 • Protejează articolele sensibile la căldură: Utilizează pachete de gheață sau materiale izolante pentru a proteja articolele precum ciocolata, medicamentele sau produsele cosmetice.
 • Alege cutii din carton gros: Cartonul gros oferă o izolare mai bună și poate proteja conținutul de temperaturi extreme.
 • Evită cutiile transparente: Cutiile transparente permit soarelui să pătrundă și să încălzească articolele din interior.
 • Utilizează materiale de umplutură: Materialele de umplutură, cum ar fi hârtia mototolită sau fulgii de polistiren, pot ajuta la menținerea temperaturii constante în interiorul cutiei.

Expedierea coletelor cu termoizolant implică un proces similar cu cel al coletelor obișnuite, dar cu anumiți pași suplimentari pentru a asigura conservarea temperaturii conținutului. Iată o prezentare generală a procesului:

Cum să ambalezi coletul, pentru a te asigura că rezistă la temperaturile ridicate:

 • Alege o cutie: Optează pentru o cutie de carton rezistentă, suficient de spațioasă pentru a acomoda conținutul și materialele de izolare.
 • Adaugă material izolant: Folosește materiale izolante de calitate, cum ar fi polistiren expandat, folie cu bule de aer sau pungi cu gheață, pentru a menține temperatura dorită în interiorul cutiei.
 • Ambalează articolele: Așează articolele care trebuie protejate de temperaturi în interiorul cutiei, înconjurându-le cu material izolant pe toate laturile.
 • Sigilează cutia: Asigură-te că cutia este sigilată bine cu bandă adezivă pentru a preveni pierderea materialului izolant sau a conținutului.

Etichetează coletul corespunzător, pentru a fi ușor de recunoscut:

 • Etichetează coletul: Etichetează clar coletul cu adresa expeditorului și a destinatarului, incluzând codul poștal și numărul de telefon.
 • Marchează coletul ca “perisabil” (dacă este necesar): Dacă trimiți alimente sau alte articole perisabile, marchează coletul clar ca atare pentru a atrage atenția expeditorului și a facilita manipularea cu grijă.
 • Adaugă instrucțiuni speciale: Poți include instrucțiuni suplimentare pe etichetă, cum ar fi temperatura dorită pentru transport sau instrucțiuni specifice de manipulare.

Sfaturi pentru expedierea coletelor pe perioada verii

Dacă vrei să te asiguri că bunurile tale ajung la destinatar, indiferent de temperaturi, ține cont de recomandările de mai jos:

1. Alege materiale de ambalare potrivite

Temperaturile ridicate pot afecta integritatea unor materiale de ambalare. Asigură-te că folosești cutii din carton gros, care oferă o protecție mai bună împotriva căldurii și umidității. Pentru articolele sensibile la temperaturi, cum ar fi electronicele sau cosmeticele, ia în considerare utilizarea materialelor termoizolante, cum ar fi foliile cu bule de aer aluminizate.

2. Utilizează protecția termică

Pentru produsele perisabile sau cele sensibile la temperaturi ridicate, este esențial să folosești pachete de gel rece sau pungi de gheață uscată. Acestea ajută la menținerea unei temperaturi scăzute în interiorul coletului, protejând astfel conținutul de efectele căldurii.

3. Asigură o bună etanșare

Umiditatea poate fi o problemă în timpul verii, mai ales în zonele cu climă umedă. Asigură-te că toate coletele sunt bine etanșate pentru a preveni pătrunderea umidității. Folosește bandă adezivă rezistentă și verifică toate colțurile și marginile cutiei pentru a te asigura că sunt bine sigilate.

4. Asigură protecție internă

În interiorul coletului, utilizează materiale de umplutură cum ar fi bucăți de polistiren, folie cu bule sau hârtie reciclată pentru a preveni mișcarea produselor. Acest lucru nu doar că protejează articolele împotriva șocurilor și vibrațiilor, dar ajută și la menținerea unei temperaturi constante în interiorul coletului.

5. Marchează corect coletele

Pentru coletele care conțin produse sensibile la temperatură, este important să le marchezi corespunzător. Folosește etichete vizibile cu mesaje precum „Fragil”, „A nu se expune la căldură” sau „Acest colet conține articole perisabile”. Aceste etichete vor alerta curierii și manipulanții să fie atenți la condițiile de transport și de depozitare.

6. Planifică expedierile din timp

Dacă ai opțiunea, încearcă să expediezi coletele la începutul săptămânii pentru a evita ca acestea să rămână în depozite sau vehicule de transport peste weekend, când temperaturile pot fi mai ridicate. De asemenea, alege serviciile de livrare rapidă pentru a reduce timpul în care coletul este expus condițiilor nefavorabile.

7. Informează destinatarul

Pentru articolele sensibile, este bine să informezi destinatarii despre detaliile livrării și recomandările pentru manipularea coletului la primire. Astfel, ei vor putea să preia și să depoziteze corect produsele imediat ce acestea ajung.

Ambalarea corectă a coletelor pe perioada verii este esențială pentru a asigura integritatea și calitatea produselor expediate. Urmând aceste sfaturi, te vei putea bucura de o experiență de livrare fără griji, protejând totodată bunurile împotriva căldurii și umidității excesive. Curiera este aici pentru a te sprijini cu soluții adaptate nevoilor tale și pentru a te asigura că fiecare colet ajunge în cele mai bune condiții la destinație.

Dacă ai nevoie să livrezi colete pe perioada verii, dar nu numai, te invităm să ne contactezi. Oferim servicii avantajoase și prietenoase și răspundem prompt, iar în București și Ilfov livrăm 100% electric. Descoperă mai multe aici despre serviciile noastre și contactează-ne.

Image by freepik

Leave a Comment