Avantajele mașinilor electrice în serviciile de curierat

De când a luat naștere conceptul Curiera.ro, un singur lucru a fost prioritar în misiunea asumată: să fie cât mai prietenos. Atât cu mediul, cu societatea și, bineînțeles, cu clientul. În comparație cu marile companii de curierat, care au o vechime mare pe piață, o companie nouă are avantajul de a crea de la 0 un concept verde. În ultimul an, Curiera a investit peste 1milion de euro în dezvoltarea companiei.

Astfel, începând cu luna decembrie, flota auto este 100% electrică.

Cuprins:

  1. Mașini convenționale vs. Mașini electrice
  2. Avantajele mașinilor electrice în prețul serviciilor

curiera masini electrice

  1. Mașinile convenționale vs. Mașini electrice

Datorită interesului crescut pentru mașinile electrice din ultimii ani, numeroase companii, asociații și chiar autoorități ale statelor din lume au studiat fenomenul mașinilor electrice din perspectiva amprentei de carbon pe care autovehiculele o lasă asupra mediului înconjurător.

Industria auto contribuie în proporție de 12% la emisiile globale de dioxid de carbon. Un studiu realizat de organizatia non-guvernamentală Transport & Environment a arătat că, pe parcursul duratei de viață a unei mașini convenționale – fie benzină, fie diesel -, aceasta „arde” aproximatic 17.000 de litri de benzină sau 13.500 letri de motorină. Potrivit unor studii făcute ce cercetători de la Universitatea Stanford și publicate în revista ScienceDirect, extracția unei cantități de petrol necesară pentru producția unui litru de carburant generează 370 de grame de dioxid de carbon. Prin deducție, utilizarea benzinei, spre exemplu, generază 6.300 kilograme de dioxid de carbon doar pentru extracția și producția carburantului. La totalul amprentei de carbon pe cae o generează o singură mașină convențională se adaugă și emisiile de CO2 din timpul utilizării acesteia.

De cealaltă parte, materialele folosite pentru a produce bateria unei mașini electrice cântăresc 160 kg, din care doar 30 de kilograme nu pot fi reciclate. O baterie tipică are aproximativ 8 kilograme de litiu. Pentru extracția lor, se emit în natură aproximativ 120 de kilograme de dioxid de carbon.

La aceste calcule generale, se adaugă și emisiile de dioxid de carbon generate la producția efectivă a unei mașini, în uzină. În 2020, în Europa, procesul de producție a generat în atmosferă 560 de kilograme de dioxid de carbon pentru fiecare mașină care a ieșit din uzine.

Așadar, privind din perspectiva amprentei de carbon, mașinile electrice ies în avantaj.

  1. Avantajele mașinilor electrice în prețul serviciilor

Firmele de curierat încreacă să optimizeze pe cât se poate costurile, astfel încăt prețul serviciilor de transport să fie cât mai mici pentru clientul final. Însă, acest lucru nu stă doar în mâinile antreprenorilor. În curierat, depindem de prețul combustibilului, influențat de barilul de perol sau de prețul energiei electrice, în cazul mașinilor electrice de curierat.

Avantajul Curiera.ro este de a fi creat de la bun început un parc auto electric și un depozit susținut de panouri fotovoltaice, astfel încât să poată oferi servicii la prețuri cât mai convenabile.

Leave a Comment