Împreună facem bine – Ne pasă!

Încă de la începuturile Curiera, am susținut cu succes un pivot strategic și una din esențele brandului nostru – valoarea lui Împreuna, Azi – dovedind în practică cât de important este să îmbini în construcția strategică a companiei componenta umană, empatia și, prin extensie, proiectele de implicare socială.

În spatele oricărui business sunt oamenii. Cei care ne susțin și ne ajută să fim ceea ce suntem indiferent de valoarea de piața a unei companii, sunt oamenii. Să dăm înapoi o parte din ceea ce primim, a venit natural. Ne-am urmat inima. Astfel, obiectivele noastre strategice urmează axele SDG 2, 3,4, 8 și 10, iar proiectele rulează sub umbrela “Împreună putem face bine!”

Scopul este de a-i sprijini pe cei mai puțin norocoși cu tot ce stă în mâinile noastre. În luna martie 2021, am luat decizia de a aloca 50 de bani din fiecare colet expediat prin Curiera către cazuri sociale. Fondurile strânse le distribuim ulterior către diferite proiecte sociale.

Cel mai important parteneriat îl avem cu Asociația Copii pentru Viitor căreia Curiera i s-a alăturat în septembrie 2021.  Împreună cu voluntarii asociației am reușit să ducem la bun sfârșit proiecte precum Școala de vară din Simeria (acum transformat în proiect de tip After-School), unde oferim cursuri gratuite de limba engleză, ateliere de creativitate și de dezvoltare personală.  Facilităm accesul copiilor la educație, astfel că am oferit ajutor material copiilor din Lugoj, Simeria, Șimleu Silvaniei, Timișoara, Urlați, Călărași și Găești, pentru începerea anului școlar.

Scopul proiectelor sociale desfășurate în parteneriat cu Asociația Copii pentru Viitor este acela de a reduce sărăcia extremă și rata abandonului școlar în rândul copiilor din mediile dezavantajate. Am contribuit la susținerea a peste 2.000 de copii preponderent din mediul rural (Ialomița, Hunedoara –  Valea Jiului, Simeria, Hațeg, Teleorman, Timiș, Prahova, Caraș Severin, București)

Progresul pe care îl facem pe liniile de CSR pe care le acoperim se datorează clienților noștri, prin încrederea pe care o primim din partea lor, iar acțiunile noastre reflectă angajamentul pe care ni l-am luat, acela de a fi un participant activ la susținerea cauzelor sistemice.

O altă cauză în care ne-am implicat activ, conștienți fiind de importanța unui stoc de sânge pentru pacienții spitalizați și lipsa acestuia în majoritatea timpului, a fost prin activarea în campanii de încurajare a donării de sânge pentru anumite cazuri medicale grave.

La începutul anului 2022, când a izbucnit războiul din Ucraina, am contribuit la trimiterea a doua camioane cu alimente și produse de igienă, în Ismail și Odessa, și am ajutat sute de refugiați din centrele special amenajate pentru refugiați.

În total, susținem 8 asociații care acoperă diferite cauze sociale: Asociația Copii pentru Viitor, Asociația Răsărit Pentru Apus, Asociația Natura Vie, Asociația Micile Bucurii, Asociația Autism Voce, Asociația Banca de Haine, Asociația Raul Cosmin și Asociația Revoluția Harului.

Anul acesta, printre proiectele de suflet al Curiera este „Prânzul comunitar”. Împreună cu Asociația Copii pentru Viitor am reușit să facem lucruri extraordinare, iar acesta este unul dintre ele. În fiecare lună organizăm acest eveniment, până în acest moment am ajuns în 20 de comunități dezavantajate din țară [Lupeni, Vulcan, Petrila, Aninoasa , Ghelari, Simeria, Vețel (jud. Hunedoara), Slobozia (jud. Ialomița), Sulina (Tulcea) și  Moțăței (jud. Dolj)].

 Obiectivele noastre strategice urmează axele UN SDG 2, 3, 4, 8 și 10, iar proiectele rulează sub umbrela “Împreună putem face bine!”. Ținta o reprezintă copiii care se află în risc de sărăcie și excluziune socială.

 

„Prânzul comunitar” este parte a celui mai amplu parteneriat de CSR desfășurat cu Asociația Copii pentru Viitor. Faptul că mergem în diferite comunități, ne permite să mapăm probleme cu care acestea se confruntă, direct de la firul ierbii. Ne este mai ușor apoi să creionăm planul de intervenție și următoarele proiecte și activități, menite să susțină educația. Fiecare acțiune de tip Prânz Comunitar durează, în medie, 4-5 ore, uneori 2 zile ( Prânz Comunitar din Sulina), timp în care copiii participa la ateliere de dezvoltare personală, de creativitate, comunicare, iar voluntarii din comunitate pregătesc masa. Suntem preocupați de risipa alimentară, astfel că folosim ingrediente provenite de la producătorii locali, Banca pentru Alimente, Kaufland și Mega Image.

Proiectele noastre sociale destinate copiilor din medii dezavantajate, asigură acestora susținere prin pachete cu alimente, produse de îngrijire, de curățenie, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru întreaga familie, fiecare copil beneficiază de suport pentru a merge la scoală – ghiozdan si rechizite.

Pentru că ÎMPREUNĂ PUTEM FACE LUMEA MAI BUNĂ! NE PASĂ!

*Material adaptat din articolul apărut în Catalogul CSR 2022 editat de Business Magazin

Leave a Comment