Implicare sociala


Proiect

Impreuna putem face bine!

Donatii

Pe langa obiectivul nostru de a oferi servicii de calitate si de a ne dezvolta impreuna cu partenerii nostri, la Curiera ne-am facut un obiectiv si din a sprijini pe cei mai putin norocosi, ce au nevoie de ajutorul celor din jur.

Astfel, am decis sa ne implicam in cauze sociale si sa incercam prin actiunile si sprijinul nostru sa contribuim la a aduce zambete si speranta celor care au nevoie de ele. Pentru ca suntem convinsi ca impreuna putem face bine!

Incepand cu luna martie 2021, 50 de bani din fiecare colet expediat prin Curiera sunt directionati catre cazuri sociale ce au nevoie de sprijin. Pana acum 4 familii (Familia Ivan, Familia Jarabet, Familia Gagiu si Familia Andrei), in total 15 copii si 8 adulti au primit bunuri si zambete si suntem in continuare pregatiti sa ajutam persoanele ce au nevoie de ajutor pentru a privi viata cu mai multa speranta.

Curiera – impreuna, indiferent de distanta.

Curiera sponsorizeaza Asociatia Copii pentru Viitor

Asocita Copii pentru Viitor

Copiii de azi sunt viitorul de maine, iar Curiera considera ca sustinerea copiilor de azi este o investitie in viitorul nostru, al tuturor. Pentru a contribui in mod activ la a oferi un viitor mai bun copiilor proveniti din medii defavorizate, ne-am hotarat sa dam o mana de ajutor unei asociatii ce ii sustine pe acesti copii si familiile lor – Asociatia Copii pentru Viitor.

Asociatia Copii pentru Viitor este un mic ONG infiintat in anul 2016, format doar din voluntari, iar misiunea lor este imbunatatirea calitatii vietii si crearea unui mediu sanatos si durabil pentru generatiile viitoare, prin reducerea abandonului scolar, intergrarea sociala si profesionala, suport psihologic, orientare scolara si profesionala, reducerea saraciei extreme ale copiilor si tinerilor proveniti din medii dezavantajate (si a familiilor lor) si din sistemul de protectie sociala.

Zeci de copii si familiile lor din mai multe zone ale tarii au beneficiat pana acum de actiunile intreprinse de Asociatia Copii pentru Viitor, si ne bucuram ca acum si Curiera contribuie la aceste fapte bune.

Vezi mai multe detalii despre proiectele desfasurate de Curiera si Asociatia Copii pentru Viitor.

Curiera sponsorizeaza Asociatia Rasarit Pentru Apus

Asociatia Revolutia Harului

Curiera sponsorizeaza Asociatia Rasarit Pentru Apus, care a fost infiintata in ianuarie 2021, iar din octombrie 2021 fabrica sub sigla “Sweet Paradise for Celiacs and not only” produse de brutarie/ patiserie/ cofetarie – toate fara gluten, dar o mare parte dintre ele si fara alte ingrediente care sunt alergeni (lactate, oua, soia, unele E-uri, zahar etc).

Asociatia a ales sa faca acest lucru deoarece in ultimii ani, numarul persoanelor (si in mod special copii) care sufera de intolerante, alergii, diabet sau alte boli de nutritie este in continua crestere. Atat o parte dintre membrii fondatori ai asociatiei, cat si alti membrii ai familiei lor, sufera de unele dintre aceste boli, ceea ce i-a motivat sa faca ceva pentru a veni in ajutorul persoanelor ce sufera din aceste cauze.

Asociatia Rasarit Pentru Apus este si intreprindere sociala, ceea ce inseamna ca cel putin 90% din profitul obtinut in urma vanzarii de produse este folosit pentru organizarea si sustinerea de activitati sociale. In acest sens, in mod constant ofera pachete cu produse dietetice persoanelor care sunt nevoite sa adopte acest stil de viata, dar nu isi pot permite. De asemenea, organizeaza activitati de voluntariat, in cadrul carora colecteaza si cumpara diferite produse alimentare, de igiena, rechizite, haine, medicamente etc pe care le distribuie persoanelor si familiilor aflate intr-o stare avansata de saracie sau boala, precum si altor asociatii cu care colaboreaza si pregatesc o masa calda pentru persoanele care au nevoie.

Curiera sponsorizeaza Asociatia Natura Vie

Asociatia Natura Vie

Curiera sponsorizeaza Asociatia Natura Vie, care este o Intreprindere Sociala de Insertie, ce are o afacere sociala verde, 100% din profitul sau fiind directionat spre proiectele sociale ale asociatiei: “Invata sa iubesti natura” (prin care realizeaza ateliere gratuite in scoli) si “Scoala din curtea scolii” (prin care amenajeaza spaitii de invatare in aer liber in curtile scolilor din Romania.

50% din personalul angajat al intreprinderii sociale il constituie persoane vulnerabile (persoane incadrate in gradul 1 de handicap permanent).
Toate cele peste 500 de produse din www.e-natura.ro au o amprenta de carbon mica deoarece: sunt produse local de catre firme mici, sunt 100% naturale, o parte din ele sunt certificate ecologic, au un lant foarte scurt de productie, in majoritatea cazurilor materiile prime sunt romanesti iar ambalajele sunt sustenabile si reutilizabile. Produsele lor de curatenie sunt singurele de pe piata care sunt 90% biodegradabile.

Curiera sponsorizeaza Asociatia Micile Bucurii

Asociatia Micile Bucurii

Curiera sponsorizeaza Asociatia Micile Bucurii, un ONG la inceput de drum, care are scopul de a incuraja oamenii sa se intoarca spre viata traita constient, pentru a putea respecta natura care ne inconjoara si a-i intelege rolul vital pe care aceasta il joaca. Intelegerea interpependetei ne va oferi posibilitatea sa o privim ca pe un intreg din care noi facem parte.

Asociatia Micile Bucurii implementeaza in mod gratuit in comunitate proiecte care au la baza educarea publicului pe teme ce tin de mediu și reconectarea sinelui la natura prin furnizarea de ghiduri practice, ateliere practice, spatii de co-creare sau evenimente.
“Faurit Local”, “Sueta Digitala”, “Deplastificat”, “Iulie Fara Plastic”, “Loc de Troc” si “Unbox Your Nature” sunt proiecte desfasurate pana acum de Asociatia Micile Bucurii.
Totul a inceput de la comunitate, de la discutii și de la oameni dornici de schimbare. In timp, comunitatile au ajuns sa aiba impreuna peste 10.000 de membri activ implicati in discutii, dornici sa se ajute și sa se inspire unii pe ceilalti spre un trai de viata mai armonios cu natura.

Dorim sa activitatea asocoatiei deoarece credem ca intotdeauna trebuie sa respectam natura si sa cautam tot timpul solutii pentru a o proteja in tot ceea ce facem.

Curiera a sponsorizat BRD Arges Open Wheelchairs-Tennis, editia a IV-a

BRD Arges Open

In luna august 2021 Curiera s-a implicat in incurajarea si sustinerea persoanelor cu dizabilitati in a excela in activitatile sportive, prin sponsorizarea BRD Arges Open Wheelchairs-Tennis, editia a IV-a.

Turneul de tenis, la care au participat 50 de sportivi in scaun rulant din toata lumea, s-a desfasurat in perioada 4-7 august 2021, la baza de tenis Star Arena din Bascov, iar Curiera a fost unul dintre sponsorii acestei competitii.

Sportivii din 22 de tari au aratat prin participarea lor la acest turneu ca, dincolo de orice, performanta nu are limite daca esti condus de determinare si curaj si a fost o onoare sa ne alaturam acestui demers.

Curiera sponsorizeaza asociatia Autism Voice

Autism Voice

Curiera sponsorizeaza asociatia Autism Voice, sustinand astfel demersurile acestei asociatii de a dezvolta si a oferi, la nivel national, cei mai buni specialisti si cele mai bune programe de recuperare si integrare a copiilor cu tulburari din spectrul autist sau comportamentale.

Concret, aceasta sponsorizare contribuie la a ajuta cei 400 de copii cu autism inscrisi in cele doua centre de recuperare ale Autism Voice si se traduce prin sprijin acordat programelor asociatiei Autism Voice: Primul pas in terapie, terapie copii, Pass the Voice, Autism Voice Line.

Spijinul pentru asociatia Autism Voice este important si necesar deoarece 1 din 54 de copii este diagnosticat cu tulburare de spectru autist, ce il tine izolat in propria lume, incapabil sa comunice, sa socializeze sau sa fie parte din societate. 89% dintre acesti copii insa pot dezvolta abilitati, pot invata sa vorbeasca si pot deveni autonomi daca incep cat mai devreme un program intensiv de recuperare, cu ore zilnice de terapie ABA, logopedie si psihoterapie. Dar, pentru a avea acces la un astfel de program de recuperare, cei mai multi au nevoie de sprijin.

Impreuna putem ajuta copiii cu autism sa primeasca o voce si o sansa la copilarie!

Curiera sponsorizeaza asociatia Banca de Haine

Banca de haine

Curiera sponsorizeaza asociatia Banca de Haine, organizatie non-profit ce sustine persoanele si comunitatile aflate in situatii de risc prin colectarea de donatii in haine, incaltaminte, jucarii si alte produse, verificarea acestora din punct de vedere al calitatii, sortarea lor si apoi distribuirea catre cei care au nevoie de ele, aducandu-le astfel un zambet si putina liniste.

“Banca de Haine, un pic de bine pentru cat mai multi!” – acesta este sloganul pe care se bazeaza activitatea asociatiei Banca de Haine, un proiect umanitar inceput timid in prima parte a anului 2020 de cativa voluntari ce s-au cunoscut in cadrul actiunii “O masa calda pe zi”, actiune derulata in perioada starii de urgenta.

Realizand cat de multe obiecte in stare buna raman de multe ori nefolosite, obiecte ce ar putea sa fie folosite si de altii, s-au mobilizat si au dezvoltat acest minunat proiect, strangand langa ei o intreaga echipa de voluntari.

Pe langa colectarea si distribuirea obiectele donate, Banca de Haine desfasoara in fiecare weekend campania ” Food for Humanity”, campanie cu ajutorul careia ofera celor nevoiași (persoane varstnice, familii, copii) meniuri cu mancare.

Curiera sponsorizeaza Asociatia Raul Cosmin

Raul Cosmin

Curiera sponsorizeaza Asociatia Raul Cosmin, asociatie ce are ca scop sprijinirea, consilierea, recuperarea, integrarea in societate a copiilor, a tinerilor si a adultilor cu Autism sau alte dizabilitati precum si a familiilor acestora.

Asociatia Raul Cosmin pentru copii si tineri cu dizabilitati s-a infiintat din dorinta de a ajuta copii, tineri, adulti si familiile acestora sa aiba un loc in care sa desfasoare diferite activitati dar si programe de: integrarea tinerilor/ adultilor cu dizabilitati sau din medii defavorizate in campul muncii (in acest sens, in luna septembrie a anului 2019 asociatia a primit atestatul de Intreprindere Sociala), consiliere, psihologie, logopedie, kinetoterapie, activitati educativ-recreative, stimulare prin arte combinate, ateliere creative, terapie ocupationala, sarbatorirea zilelor de nastere.

Asociatia isi propune sa promoveze cu demnitate drepturile persoanelor cu tulburari pervazive de dezvoltare in spiritul “Cartei Persoanelor cu Autism/1992”, al declaratiilor si conventiilor internationale, dar si sa asigure reprezentarea persoanelor cu tulburari de dezvoltare si retard pe langa institutiile nationale si internationale si a stabileasca legături cu alte organizatii nonguvernamentale, atat nationale cat si internationale, ce au scopuri similare.

De asemenea, asociatia organizeaza la cere evaluari pentru copii cu posibile tulburari de dezvoltare, limbaj, retard motor si mintal, cu scopul diagnosticarii la varste cat mai fragede, implicandu-se totodata si in propunerea si sustinerea programelor de recuperare a acestora.

Curiera sponsorizeaza Asociatia Revolutia Harului

Asociatia Revolutia Harului

Curiera sponsorizeaza Asociatia Revolutia Harului, asociatie al carei scop principal este acela de a oferi sprijin financiar, material si educativ persoanelor aflate in nevoie, oferindu-le posibilitatea unui mod de viata decent si favorizand-le integrarea sociala.

Asociatia Revolutia Harului isi propune sa identifice si sa ajute persoanele defavorizate, oferindu-le asistență și consiliere în vederea redobândirii autonomiei și a abilităților de integrare în societate; sa ajute persoane aflate în nevoie, prin mijloace financiare, materiale și educative; sa acorde ajutor pentru familii și/sau copii, constând în haine, alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă personală, rechizite, jucării si nu numai; sa organizeze acțiuni umanitare pentru ajutorarea copiilor proveniti din medii defavorizate; sa ajute la integrarea socială a persoanelor aflate în dificultate, a familiilor nevoiașe, a căror situație socio-economică precară le expune unui risc ridicat de destrămare și abandon familial, de marginalizare și excluziune socială; sa sprijine prin diverse mijloace persoanele provenite din categorii defavorizate, ce doresc să-și dezvolte/afirme talentele, înclinațiile și aptitudinile; sa organizeze evenimente sociale și culturale cu scopul de a colecta fonduri în vederea finanțării acțiunilor umanitare; sa acorde consultanță și consiliere persoanelor defavorizate; sa organizeze activități de consiliere, cursuri de calificare și evaluare profesională pentru tineri.

Dorim sa sustinem aceste demersuri deoarece consideram ca intotdeauna este important sa ii ajutam pe cei care au nevoie si pentru ca suntem convinsi ca impreuna putem face bine.