Actiuni umanitare martie – mai 2022

PRANZUL COMUNITAR in 6 comunitati:

  • Lupeni, la Asociatia Casa de Copii LUPENI
  • Vulcan, la Cantina Sociala
  • Petrila, la Cantina Sociala
  • Slobozia, la oratoriul sf. Farina x 2
  • Vetel, jud. Hunedoara – Vacante la Bunici
  • Motatei, jud. Dolj – Caminul Cultural

Impreuna cu peste 100 de voluntari am gatit peste 1000 de portii de mancare, am organizat 20 ateliere de dezvoltare personala, muzica si miscare pentru 350 de copii din medii dezavantajate si am dezvoltat mai multe parteneriate cu firme, ONG-uri din comunitatea locala si cu autoriati publice – DAS Vulcan, DAS Petrila, Prefectura Hunedoara, BJR Hunedoara, Universitatea Petrosani – Catedra de Asistenta Sociala, Vacante la Bunici by Silvia Olari, Primaria si Consiliul Local Motatei, Implicati in Comunitate.

 

SCHIMB EXPERIENTA VOLUNTARI – am realizat un schimb de experienta intre voluntarii din Slobozia si cei din Lupeni, jud. Hunedoara. Printre activitati: ateliere pentru copii, excursie la munte – zona Retezatul Mic si Straja, unde voluntarii au primit prima lectie de ski de la instructorii specializati din cadrul Salvamont Lupeni.

 

ATELIER DE GESTIONARE A EMOTIILOR PRIN CULOARE – la Scoala Primara din Vanatori, judetul Ilfov. La sfarsitul cursului, fiecare copil participant a primit cate un rucsac de scoala – 15 copii beneficiari.

 

AJUTOR PENTRU REFUGIATI:

  • campanie de donare alimente, produse de igiena, lenjerii de pat, paturi pentru refugiatii cazati la hotelul din Magurele, Ilfov, la diverse familii si pentru cei care se aprovizioneaza la Centrul Asep, din Bucuresti, la Centrul pentru Refugiati din Gara de Nord, la Centrul pentru Refugiati de la Romexpo.
  • asistenta psihologica si umanitara

 

AJUTORAREA COPIILOR INTERNATI LA SPITALUL MARIE CURIE – am donat carti de colorat, carti de lectura, pampers, pijamale, produse de igiena copiilor internati

 

SPRIJIN PENTRU STEFAN BERBEC (cu sindromul Duchenne) – am achitat, pe perioada spitalizarii, meniul special pentru Stefan si  Lacramioara, mama lui, in cuantum de 500 lei.

 

SPRIJIN PENTRU FAMILIA GAGIU CATALIN ( 3 copii – Anastasia, Marius si Alexandru) – am achitat taxele de gradinta pentru cei doi baieti, in cuantum de 900 lei. Le asiguram 4 meniuri cu mancare calda zilnic plus un pachet la 2 saptamani cu alimente de baza, produse de igiena, imbracaminte.

 

AJUTORARE FAMILII din Bucuresti, Lehliu, Poiana, Uricani, Dridu, Gaesti, Timisoara, Simleul Silvaniei, Teleorman – pachete cu alimente, imbracaminte, incaltaminte – APROXIMATIV 150 PERSOANE

 

DONATII apa plata, produse de igiena persoanala, la Centrul pentru Persoane cu Dizabilitati din Uricani, Jud. Hunedoara si Azilul de Batrani Lonea.

 

DOTARE cu carti si materiale didactice scoala si gradinita din Rapoltu Mare Si Bobalna, Judetul Hunedoara

 

ORA DE CODARE – proiect in parteneiat cu HP Romania, care s-a desfasurat in scoli din Motatei, Hunedoara (2 scoli) si Rapoltu Mare (jud. Hunedoara) si la care au participat 125 de copii, care vor primi si cate un ghiozdan complet echipat si o carte de lectura.

Leave a Comment